Update Grib Oktober 2020

De afgelopen maand hebben we opnieuw veel updates doorgevoerd aan Grib. Zie hieronder een overzicht van de grootste updates.


Geannuleerde reserveringen

Leden die een les-reservering annuleren zijn inzichtelijk bij de les. Ga daarvoor naar Reserveringen > Kalender en klik een les open. Onderaan de reserveringen kun je de annuleringen openen. Zo kun je zien welke leden hebben geannuleerd en wanneer dat was. Werk je met afmeld-redenen? Dan is dat hier ook inzichtelijk.


Omzet prognose

Grib kan vanaf nu uitrekenen wat je de komenden maanden gaat omzetten. Dit gebeurt door middel van de abonnementen die zijn aangemaakt in Grib. Handig als je gebruik maakt van abonnementen die per kwartaal, halfjaar of jaar worden gefactureerd. Zo kun je zien wat je de komende periode gaat omzetten.


De prognose is te zien op de pagina Financieel. In het oranje worden de prognoses getoond.


Strippenkaart pagina

Je kunt vanaf nu alle (actieve) strippenkaarten vinden onder Financieel > Strippenkaarten. Zo hoef je niet elk lid apart open te klikken om de strippenkaart te bekijken / bewerken.


Voorraadbeheer mail

Gebruik je de kassa in Grib, dan kun je nu een mail instellen die wordt verstuurd als een product bijna uit voorraad is. Stel dit in bij de kassa onder Producten. Per product kun je een minimum instellen wanneer gemaild wordt.


Wachtlijst Reserveringen

De wachtlijst-reserveringen van leden zijn nu inzichtelijk bij het lid. Klik daarvoor op het tabblad Reserveringen. Bovenaan de lijst staan de wachtlijst reserveringen. Vanuit hier kun je de reservering eventueel verwijderen.


Gasten direct factureren

Bij het toevoegen van een gast kun je vanaf nu direct een factuur aanmaken en mailen (incl. iDeal link) naar de gast. Deze optie is geactiveerd in de kalender (onder Reserveringen > Kalender).